torstai 5. marraskuuta 2009

Olen nahnyt, olen nahnyt

Olemme Adelaidessa, mutta miksi? Siksi, ettemme halunneet jaada odottelemaan Alice Springsiin erasta hedelmatyota, joka olisi alkanut vasta kahden viikon kuluttua. Siksi, etta meilla oli siella vahan kuuma. Ja siksi, etta etela on luonnollinen jatkumo sille etta ensin mentiin pohjoiseen. Vaikka nyt siksi.

Taalla on kyllakin sitten aika kylma, parhaimmillaan 20 astetta, eli sisallakin on aika kylma ja me hellehirmut olemme jaassa. Yllattaen keittiosta on tullut ajanvietollinen keskuksemme. Ei voi tosin sanoa olevansa tyytyvainen kyseisen keskuksen tasoon. Asioita puuttuu ja asiat ovat epailyttavia. Hostellimme on muutenkin epamieluisahko (vai sanoisinko taysin paska) ja odotan innolla paasevani siita eroon (viela kaksi yota).

Toita on nyt haettu ja se on arsyttavaa. Kyselytaktiikkaa ja soittelua. Olisi kiva paasta jonnekin hedelmanpoimintapaikkaan tassa valissa. Ehtisi olla toissa paalle kuukauden ennen joulua. Mutta suurin ongelma on ehka se, etta talla alueella sesonki nayttaisi alkavan vasta tammikuussa. Hostellin siivous olisi myos yksi sellainen vaihtoehto, johon saattaisi paasta. Se olisi tosin vain 2 tuntia paivassa, jota vastaan saisi asua ilmaiseksi. Pitaisi siivota siina samalla jossain muuallakin. Noh, ehka huomenna keksimme jotain muuta.

Ai niin! Kohokohtia. Matkalla Alice Springsista tanne pysahdyimme yhdeksi yoksi ehka oudoimpaan paikkaan ikina. Kyseessa on Coober Pedy, maailman opaalikeskus (niin ne sanovat). Kaytannossa siella nakyi lahes pelkkia hiekkakasoja, koska kaivostyonsa lisaksi ihmiset myos asuvat puoliksi maan alla. Niin mekin teimme omassa pikku dormissamme. Hostelli oli tyhjyytta taynna, mika oli hieman aavemaista sellaisessa kiviluolaymparistossa ja makuupussia kaivattiin joinakin yon hetkina. Paivamme puolestaan oli hassuja tapauksia taynna. Vierailimme opaalikaivoksessa (yllari), nakoalapaikalla (hah!) ja eraan hong kongilaisen papparaisen luona (tuplahah!) ja kavelimme autioita hiekkateita tuuliturbiinia kohti, mutta paadyimmekin hautausmaalle. Vietimme aikaa supermarketissa, pizzeriassa seka bussiasemalla kuivatellen pyyhkeitamme tuulessa seisten (meista on aina suunnatonta huvia bussikuskeille). Onnistunut kohdevalinta!

2 kommenttia:

 1. Huh! Onpas kylmää - täälläkin +21(sisällä). Mitä nyt ulkona räntää räiskii...

  Mutta, mutta... Vähän vuorille päin kun menette, niin jo näyttäisi hellettä piisaavan. Kaunista seutua tuo Adelaide.

  Onnea vaan työnhakuun. Kannattaa hyödyntää suomalaisten kovaa mainetta säntillisinä työntekijöinä.

  VastaaPoista
 2. Pastaeno on liittynyt seuraanne, hauska tutustua vaan, ja aikoo roikkua kannoillanne jos ette mene liian kovaa.

  Coober Pedy jo yksinään vaikuttaisi hyvältä syyltä lähteä oikeastikin seuraamaan jalajälkiänne.

  Pastaeno

  VastaaPoista