perjantai 23. lokakuuta 2009

Hiekkaa ja aurinkoa

26h bussissa, oli aika kokemus! Ei kyllakaan tuntunut ollenkaan niin pitkalta ajalta. Nukuin epamukavat mutta pitkat younet ja maisemia oli kiva katella. Ikkunasta nakyi tosin paaasiassa vain hiekkaa, taivasta, pikkupusikoita seka joitakin lehmia, emuja ja kenguruita. Pysahdyspaikan vessanpontossa lillui kolme suurta vihreaa sammakkoa! Olimme loppumatkan lahes keskenamme koko bussissa, koska eipa kovin moni eksy Mt Isaan. Greyhoundin virkailijanainenkin oli hieman hammastynyt "you really are going all the way up to Mt Isa!". Ja onhan tama ollutkin tahan astisen matkamme eksoottisin kokemus. Kuumuus on lahes kasittamatonta ja se, etta taalla todellakaan ei ole paljon mitaan tekemista. Kaikki muut backpackerit, joita hostellissamme on, ovat tulleet tanne toihin, koska tama on oivallinen paikka olla kuluttamatta tienaamiaan rahoja.

Hostellimme (ainoa laatuaan taalla pain) on ihan ok. Hanoista tulee edes jokseenkin viileaa vetta ja torakoitakin on nahty vain kaksi. Ymparilla hyorii hieman erilaisempia ihmisia kuin ennemmin ja loytyy myos paljon aboriginaaleja. Kolme yota saattaa osoittautua pitkaksi ajaksi, mutta minkas teet kun Greyhound ei kulje tasta ohi lauantaisin. Nyt teemme hieman tutkimusta Uluru-retkista, jonne Alice Springsista olisi kiva lahtea. Telttailua ja patikointia siis tiedossa ensi viikolla.

1 kommentti:

 1. Siis 26 tunnissa kuun maisemiin, kertoo Google Maps:in satelliittikuva! Kuitenkin sieltä löytynee vettä...

  Uluruun on aika matka - kuin Suomi päästä päähän. Mutta taitaa ne matkan yksiköt olla niillä mailla toisenlaisia.

  Aikonaan Mt Isa oli suomalaisten siirtolaisten suosiossa. Pienessä kaupungissa ei tarvitse paljon kuljeskella, kun törmää tuttuihin!

  Häme on tänään la pilvinen ja 2 ast lämmintä.

  T: Finnuit

  VastaaPoista