torstai 24. kesäkuuta 2010

Etenemme taas pian

Osaltani jo yli viikko Airlie Beachia takana, ja aika hyva viikko se on ollutkin. Olimme ensin Ainon kanssa yhdessa kaksi yota ennen kuin paatimme lahtea seilaamaan Whitsunday Ilandseja kahdeksi yoksi. Aino oli oikeastaan paattanyt lahtevansa jo aiemmin mikali kelit vain suosivat. Minut han sai suostuteltua mukaan viime hetkilla. Asiaan vaikutti myos se, etta Elina oli kertonut saapuvansa Airlieen perjantaina, samana paivana kun me palasimme merilta.

Matka oli mukava eika pahoinvointi vaivannut, koska popsin travacalmeja. Vasytti niiden ansiosta kylla ekana iltana aivan mielettomasti ja vetaydyin unille jo joskus kahdeksalta. Hullua. Laivamme oli kohtalaisen pieni ja mukaan mahtui 26 matkustajaa plus kolme miehiston edustajaa. Seilasimme saaria ympari, pysahdyimme Whitehaven Beachille muutamaksi tunniksi ja pariin muuhun paikkaan snorkkeloimaan. Yoksi ankkuroiduimme suojaisiin poukamiin, tosin niissakin tuuli aika lailla. Kylma oli hyvin lasna eika ilman hupparia tullut istuskeltua kannella kuin muutamaan otteeseen. Punkassani oli bed bugseja ja myos sand fliesit paasivat ihooni kasiksi, mika laski retken hienoutta. Muuten oli kivaa ja hienoja maisemia ja erittain maukasta ruokaa. Toisena yona yritettiin nukkua kannella retkipatjojen ja muutaman viltin voimin. Aino onnistui, mina lahdin kylmyytta pakoon otokoiden pariin.

Perjantaina oli sitten saapumisten ja lahtemisten paiva. Aino lahti menemaan Rainbow Beachia kohti samalla bussilla kun Elina saapui pohjoisesta pain. Nakivat siis bussipysakilla kymmenisen minuuttia. Minulla vaihtui sujuvasti matkakaveri. Elinakin halusi lahtea omalle purjehdusmatkalleen, joten paatin jaada hanta odottelemaan tanne. Odottelu ei ollut kovinkaan vaikeaa, koska onnistuin hankkimaan itselleni viihdyttajan jo ensimmaisena iltana. Myos hostellimme luonne on aika avulias seuran puolesta. Elinan takaisin tultua kyhasimme kokoon suunnitelman.

Saimme vihdoin toita, joiden pitaisi alkaa ensi maanantaina. Paasemme eraan Bundabergin working hostelliin kautta jalleen kasvisten pariin. Katsotaan mita siita talla kertaa tulee. Noin nelja viikkoa meilla on viela mahdollisuus siella viipya, ennen kuin pitaa suunnata Sydneya kohti. Taalta lahdemme tana iltana yobussilla ja menemme yhdeksi paivaksi Town of 1770 surfaamaan (jos saa sallii), koska sita ei olla vielakaan kokeiltu kaiken taman Australian aikana. Olisi aikamoista, jos se jaisi taysin valista. Sitten lauantaina bussittelemme lyhyen matkan sielta Bundabergiin ja katsomme, mita siella on tiedossa. Vahintaan viikko meidan on viivyttava.

2 kommenttia:

  1. Hei täällä vietellään Juhannusta ja syötetään myös itseämme hyttysillä ja muilla ötököillä. Vesille mennään vaikkakin soutuvenheellä. Työn iloa teille jälleen ;) Tapsa

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Oikein hyvää juhannusta Teille sinne Australiaan
    toivoopi äty

    VastaaPoista